Епархија бањалучка, на челу са Његовим Преосвештенством Епископом бањалучким г. Јефремом, донирала је Универзитетском клиничком центру Републике Српске 12.500 специјалних професионалних заштитних маски у вредности 100.000 КМ као допринос у борби против вируса корона.

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске др Владо Ђајић, захвалио је Епархији бањалучкој на веома вредној донацији, истичући да је Српска Православна Црква показала да је уз народ и онда када је најтеже.

Лични секретар владике Јефреме, протођакон Радојица Жагран, рекао је да је донација Српске Православне Цркве покренута на иницијативу владике Јефрема а у договору са руководством Универзитетског клиничког Центра и њиховим тренутним потребама на пољу борбе против вируса корона. Протођакон је изјавио да је Епархија бањалучка уплатила и 72.000 КМ у Фонд солидарности Републике Српске у знак подршке народу и Влади Републике Српске у борби против пандемије корона вируса.

-Црква, као мајка која брине за своју духовну дјецу, моли се да ова невоља прође и позива све вјернике и друге људе добре воље који живе овдје међу нама да поштују мјере које налаже Влада Републике Српске и Министарство здравља у борби против вируса корона, изјавио је протођакон Радојица Жагран, секретар Његовог Преосвештенства Владике бањалучког г. Јефрема.

Извор: Епархија бањалучка