Упутство за куповину на интернет продавници

Упутство за куповину на интернет продавници www.patrijarsija-puo.rs

Поштовани посетиоци,

овај документ направљен је са циљем да Вам појаснимо на који начин се купује путем интернет продавнице Архиепископије београдско-карловачке www.patrijarsija-puo.rs .

Замолићемо Вас да детаљно пратите упутства како би Вам рад био пријатан и успешан.

Посета онлине продавници www.patrijarsija-puo.rs

Уколико на онлине продавницу долазите само да разгледате садржај, није Вам потребна никаква регистрација. Једноставно, погледајте наш излог и напишите нам своје утиске на емаил spc.prodavnica@gmail.com .

Уколико пак желите нешто да купите мораћете проћи једноставну процедуру регистрације на нашој продавници.

Пре него што се региструјете замолићемо Вас да прочитате на нашој онлине продавници следеће странице „Услови коришћења“ и „Политику приватности“.

kreiraj nalog

Зашто се региструјемо ?

Приликом проласка кроз нашу онлине продавницу и пребацивањем робе у корпу морамо имати податке без којих се не можете регистровати и куповати на нашој онлине продавници (сви подаци обележени црвеном * су обавезни подаци) а узимамо следеће податке :

  • Име и презиме (како би знали коме да пошаљемо поруджбину)
  • Е-маил адресу (како би имали контакт за међусобну комуникацију)
  • Телефон (како би могли да Вас контактирамо директним позивом)
  • Адресу 1 становања (како би знали на коју адресу да упутимо поруджбину)
  • Број поште и место (како би знали у који град да пошаљемо поруджбину)
  • И ваша лозинка коју морате два пута уносити (Напомена: уколико се региструјете ћириличним писмом, увек се морате регистровати ћириличним писмом, у супротном софтвер Вам неће омогућити регистрацију)

Уколико сте све добро урадили, честитамо, регистровали сте се на сајту www.patrijarsija-puo.rs и можете започети своју куповину.

Унесене податке увек можете променити у блоку “Ваш профил” који се налази у горњем десном углу веб сајта.

Избор артикала

Да бисте изабрели неки артикал за куповину потребно је да из изборног менија изаберете одређену групу артикала.

Кликом на главну категорију излистаће Вам се сви артикли у тој категорији и свим подкатегоријама као на доњој слици, а кликом на неку од подкатегорија излистаће Вам се артикли само те категорије.

izbor kategorije

Кликом на фотографију артикла или назив артикла отвориће Вам се страна као да следећој слици.

artikal

 

На овој страници приказани су Вам сви неопходни подаци о једном артиклу, а већу слику можете добити кликом на саму фотографију артикла.

Такође можете видети тежину артикла у коју је урачуната и тежина за паковање, затим димензија артикла као и да ли га има на стању.

У поље количина можете унети жељену количину производа, а кликом „Додај у корпу“ атикли ће аутоматски бити додати у Вашу корпу.

Шта тренутно имате у корпи и која је цена свих производа можете видети у горњем десном углу у делу „Садржај корпе“ клкиком на тај линк отвориће Вам се страница као на доњој слици.

narucivanje

У колико желите још нешто да купите једноставно кликните на дугме „Наставите наручивање“, а у колико желите да завршите куповину кликните на „Наставите са плаћањем“.

Избором опције „Наставите на плаћање“ отвориће Вам се страница са процедуром за доставу и плаћање.

Потребно је да потврдите да је адреса за доставу рачуна, адреса која је евидентирана приликом регистрације.

Са десне стране се бира начин плаћања. Тренутно су актуелна две метода:

  • Плаћање преко рачуна, и
  • Плаћање приликом преузимања

Плаћањем преко рачуна се врши уплата на жиро-рачун Архиепископије београдско-карловачке и када се евидентира уплата, наруџбеница се шаље.

Плаћање приликом преузимања плаћа се приликом преузимања пошиљке.

У оба ова случаја плаћање трошкова транспорта се врши на лицу места приликом преузимања пакета.

Кликом на „Наручите“ сте завршили процес куповине. Тог тренутка је на Вашу емаил адресу прослеђен емаил са предрачуном и свим подацима Ваше наруџбенице као и инструкцијама за плаћање. Проверите Ваш емаил који сте оставили приликом регистрације.

Након Ваше наруџбине телефонски ће Вас контактирати оператер интернет продавнице Архиепископије београдско-карловачке, због потврде наруџбине и договора око преузимања поруџбине.