Беранци пред Судом бране своје свештенство: Почела саслушања беранских свештеника

Патријарх богослужио у храму Светог Георгија у Бежанији
17. May 2020
Архијерејска Литургија у манастиру Вратни
19. May 2020

Беранци пред Судом бране своје свештенство: Почела саслушања беранских свештеника

Велики број грађана Берана се окупио испред зграде Суда, и поручују да се неће разићи док се оптужбе не одбаце. –Не дамо светиње, не дамо свештенике!, узвикују испред суда.

Испред су се окупили чланови породица свестеника, пријатељи, верни народ, општински функционери… Пред судом ће се данас наћи свештеници Драган Ристић, Стефан Миловановић, Вуксан Вешовић, Предраг Драгојевић и Милош Цицмил због традиционалне литије у Беранама, у току које се према речима Тужилаштва није поштовала прописана дистанца.

Архијерејски намесник берански протојереј-ставрофор Драган Ристић казао је тада за Радио Светигору, да је литија која је за Ђурђевдан прошлa улицама Берана одржана у периоду неколико сати раније него је то претходих година управо како би избегли масовна окупљања грађана и како би се испоштовале мере сузбијања коронавируса које је прописало Национално координационо тело за спречавање ширења заразних болести.

-Ми се не плашимо, јер као што је Христос казао, ми нисмо од овога свијета, па нека онда и они своје судове дају да видимо о чему је ријеч и је ли молитва у Црној Гори забрањена, поручио је том приликом Архијерејски намесник берански.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка