-Сведоци смо немилих догађаја у Уздољу и Ђеврскама. Поред тога што морамо да осудимо такве нељудске чинове, треба да будемо прави хришћани и да опростимо и окренемо други образ, на шта нас позива Јеванђеље. Треба и да се молимо Господу како за себе и своје ближње тако и за оне који нам зло чине, поручио Епископ далматински Никодим

На празник Успења Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Крупи.

-Пресвета Богородица је она Мајка која је у име свих нас и целог људског рода пристала да прими у себе сам Логос, Господа нашег Исуса Христа. О Њој нема много сведочанстава у самој Библији, али је Она увек била уз свога Сина за време његовог земаљског живота и сведочила да је Он један истинити Бог и један истинити човек, како је то говорио Свети Јустин Ћелијски, богочовек Исус Христос. Проповедала га је и сведочила, а била је, као што свака мајка треба да буде, уз свог сина тихо, смирено, са молитвом за спасење читавога света.

-И дан данас она је за нас велика заштитница, молитвеница пред престолом Свевишњега, која моли свога Сина да нам опрости грехе и да се спасемо сви. Чули смо у данашњем Јеванђељу да се каже да је само мало потребно, а то значи да ми који смо на овоме свету и очекујемо Царство небеско треба да се бринемо једни о другима, а посебно о напуштенима и униженима, а таквих је нажалост много у овој нашој Далмацији. Сведоци смо и ових немилих догађаја који су се десили у Уздољу и Ђеврскама, али ми и поред тога што морамо да осудимо такве нељудске чинове, треба да будемо прави хришћани и да опростимо и окренемо други образ, на шта нас позива Јеванђеље. Исто тако, треба и да се молимо Господу како за себе и своје ближње, тако и за оне који нам зло чине, поручио је Епископ далматински и додао:

-За нас наша вера треба да буде једино мерило, и да постом, молитвом и учешћем у животу Цркве треба да дамо пример својој деци и да на тај начин останемо и опстанемо на овим просторима.

Извор: Епархија далматинска